Nationaal Congres Directe Instructie

Gepubliceerd door Buro Bruis op

In 2016 organiseerde Buro Bruis in samenwerking met Marcel Schmeier van Expertis Onderwijsadviseurs de succesvolle eerste editie van het Nationaal Congres Directe Instructie. Als ontwikkelaars van de IGDI app vonden wij het een goed idee om leerkrachten te helpen deze effectieve methode van directe instructie toe te passen. Marcel is auteur van het boek EDI: tips en technieken voor een goede les en de verbinding was dus vlot gelegd.

Directe instructie helpt leerlingen stapsgewijs en actief de leerstof eigen maken, waardoor zij succeservaringen opdoen. Duizenden leerkrachten in Nederland en Vlaanderen zijn enthousiast over de kracht en eenvoud van deze aanpak. Van het boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht en het staat sinds 2015 onafgebroken in de onderwijsboeken top 10. De IGDI app met praktische tips binnen de fases van het directe instructie model en de handige wisbordjes van Buro Bruis worden veelvuldig door leerkrachten gebruikt.

In 2017 organiseerden wij het voor de tweede keer met nieuwe workshops en nieuwe sprekers in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle. Tijdens de 3e editie in 2018 gaven we deelnemers de kans om een kijkje in de les te nemen en zelf te ervaren hoe een doelgerichte les de betrokkenheid verhoogt en het leren versterkt.

 

Categorieën: Ideeën